Mi smo KWB

Ime KWB predstavlja moč (Kraft) in toploto (Wärme) iz biomase in je sinonim za vrhunske ogrevalne sisteme na biomaso iz Avstrije. Blagovna znamka iz avstrijske Štajerske je bila ustvarjena z jasno vizijo:

Mi dajemo energijo za življenje!

KWB družina - Ogrevanje na biomaso

Od proizvajalca do blagovne znamke

"Edina možnost, da se izognemo podnebnemu kolapsu in globalnemu segrevanju ozračja je prehod človeštva na oskrbo z obnovljivo energijo."

 

Na podlagi tega prepričanja je pionir na področju biomase in kasnejši ustanovitelj 
podjetja Dr. August Raggam razvil revolucionarne postopke za čisto in učinkovito izgorevanje biomase, ki segajo že v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. V letu 1985 je ustanovil raziskovalni inštitut "Alternative Energy Generation" na Tehnični univerzi v avstrijskem Gradcu ter v letu 1994 podjetje KWB - Kraft und Wärme aus Biomasse GmbH (moč in toplota iz biomase) skupaj s ključavničarjem in bio kmetovalcem Erwinom Stubenschrottom ter drugimi partnerji v avstrijskem Gradcu. 

Tri leta pozneje se je podjetje preselilo v kraj St. Margarethen/Raab na vzhodu avstrijske Štajerske. Vse od takrat se podjetje konstantno širi. V letu 2000 je bila zgrajena druga proizvodna hala, kateri je sledila tretja leto pozneje. V letu 2003 je bil zgrajen KWB kompetenčni center. Kompetenčni center služi za povezovanje znanja v industriji in nenazadnje kot predstavitveni objekt.


Inovativnost na področju obnovljivih ogrevalnih sistemov

Širitev

Naraščajoče povpraševanje po ogrevalnih sistemih na biomaso v celotni Evropi je privedlo do ustanavljanja podružnic v Nemčiji, Italiji, Franciji in Sloveniji. Na Irskem, v Veliki Britaniji, Belgiji, Nizozemskem, Luxemburgu, Španiji, Čilu in nekaterih drugih državah podjetje KWB zastopajo močni prodajni partnerji.

V tem času je podjetje KWB postalo poznano po svoji inovativnosti na področju obnovljivih ogrevalnih sistemov.


Večinski lastniki in vodstvo podjetja KWB

Vse od začetka septembra 2016 je novi večinski lastnik podjetje PDP Holding GmbH, ki omogoča podjetju KWB strateško nadaljevanje rasti. Podjetje PDP holding s sedežem v Salzburgu je večinski lastnik v različnih podjetjih, ki delujejo na področju inovativnih tehnologij, trajnostnega razvoja, založništva, gastronomije in kulture. PDP Holding je individualno, neodvisno podjetje orientirano v prihodnost. Podjetje ima v 100% lasti podjetnik Peter Daniell Porsche, vodstvo pa je zaupal g.Rafaelu Walterju. www.pdp.at

Od oktobra 2016 dalje KWB GmbH vodita g. Claus Repnik in g. Helmut Matschnig.