KWB sistemi za shranjevanje toplote

Shranite toplotno energijo in jo ekonomično porabite

Celovita paleta sistemov za shranjevanje toplote

Popolna sistemska rešitev

Višji letni izkoristek

Zagotavljajo nižjo porabo goriva

KWB Empa hot water storage systems

Izbira hranilnika:
kateri hranilniki so na voljo?

Vsi KWB hranilni sistemi so vrhunske kvalitete. Z uporabo KWB hranilnih sistemov izboljšate izrabo goriva in s tem vplivate na višji letni izkoristek. Ogrevalni sistem ima zaradi uporabe hranilnika manj faz vklopov in izklopov, kar se odrazi v manjši porabi goriva. Kombinacija ogrevalnega sistema in hranilika toplote zagotavlja popolno, celovito ter učinkovito rešitev v vaši kotlovnici.

KWB EmpaCompact sistemski hranilnik

KWB EmpaCompact sistemski hranilnik je gotovo pripravljen za priklop in je najprimernejša rešitev za vašo kotlovnico. Hranilnik toplote ima vgrajeno razslojevalno pripravo, higienično pripravo tople sanitarne vode in skupine ogrevalnih krogov za visoko temperaturni in nizko temperaturni režim ter register za priklop solarnega sistema. S tem je omogočeno, da se celotna inštalacija v kotlovnici postavi na
vsega 1 m² in zmanjša obseg potrebnih del inštalaterja. Tako lahko prihranite na denarju!
Na voljo v naslednjih velikostih: 825, 1000 in 1500 l

Hranilnik KWB EmpaEco in KWB EmpaEco solar

KWB EmpaEco hranilnik toplote je najprimernejši dodatek k KWB Classicfire  ogrevalnemu sistemu na polena. Lahko se tudi uporabi v kombinaciji s KWB Easyfire ogrevalnim sistemom na pelete ali KWB Multifire ogrevalnim sistemom na lesne sekance in pelete.
Glavna naloga hranilnika toplote je kompenzacija nihanj, kot tudi oskrba s toploto, ko se ogrevalni sistem ugasne. V primer, da je v sistem integriran tudi solarni sistem, je v tem primeru na voljo hranilnik toplote KWB EmpaEco Solar. Toplota proizvedena s solarnim sistemom se prenaša preko cevnega toplotnega izmenjevalca v hranilnik toplote.

KWB EmpaEco je na voljo v velikostih: 800, 825, 1000 in 1500 l
KWB Empa Eco Solar je na voljo v velikostih: 1000 in 1500 l

Bojler KWB EmpaTherm in KWB EmpaTherm Solar

Bojler KWB EmpaTherm Solar je bil posebej zasnovan za kombinacijo solarnega sistema in ogrevalne naprave na biomaso.
Zaradi daljših zagonskih časov v primerjavi z ogrevalnimi sistemi na fosilna goriva, se je ogrevalni register pomaknil nižje v bojlerju kot običajno. S tem se lahko zagreje večja količina tople vode z ogrevalnim sistemom na biomaso.
Na voljo v naslednjih velikostih: 300 in 500 l